Apollos slangevasker stjæler spotlightet

Oprettet d.

Der var slet ingen tvivl. Apollos slangevasker stjal al opmærksomheden til Danske Beredskabers Årsmøde, som løb af stablen d. 29.-30. august 2018 i Odense Congress Center. Slangevaskeren var lidt af en sensation i sig selv – det er den første af sin slags i Danmark.

 

Det var en populær fætter, der spulede, tørrede, testede og tørrede slanger dagen lang i sidste uge på årsmøde hos Danske Beredskaber. Slangevaskeren tiltrak dagene igennem stor opmærksomhed fra nysgerrige fagfolk, der alle var meget positive og dybt imponerede over, hvor smart maskinen er.

Slangevaskeren HSP-revo er den nyeste model fra tyske Hafenrichter, der producerer dem. Den er allerede solgt i over 60 eksemplarer i Sverige, og nu er den for første gang slået igennem i Danmark – til Østjyllands Brandvæsen i Århus. Apollo havde inviteret den tyske producent samt den svenske distributør med på messen, så de kunne demonstrere, forklare og svare på alle spørgsmål fra de interesserede brandfolk.

”Der har været en enorm interesse. Men det er jo også så snart noget bevæger sig og larmer lidt sådan et sted her, så skal folk over at kigge. Nu er det jo første salg i Danmark. I Sverige er der allerede solgt 15 i år. De er meget populære i Sverige, der er omkring 60 maskiner rundt omkring på brandstationerne, så Danmark skal nok komme med,” fortæller Marcus Bergsjö, der er indehaver Werma, distributøren i Sverige.

 

 

Brandinspektørerne måtte tage hatten af

De mange tilskuere, der i løbet af årsmødet var forbi for at kigge på slangevaskeren, måtte da også tage hatten af for de mange fordele, der er ved maskinen.

”Jeg vil helt klart fremhæve, at den er smart i forhold til arbejdsmiljø – man undgår kontakt og løft, og arbejdsgangen er væsentlig nemmere”, nævner Jesper Christensen, der er Brandinspektør hos Lolland-Falsters Brandvæsen. Og Jesper Christensens kollega er enig: ”I pakkemaskinen, der sparer du jo en mand, fordi du nu kan pakke alene. Så vi er helt klart positive og imponerede på arbejdsmiljø-siden”, fortæller Jesper Pedersen, som er Vicebrandinspektør også hos Lolland-Falsters Brandvæsen.

Som bekendt i branchen var det dog prisen, de fleste var interesserede i at høre om. Og maskinen er naturligvis dyr.

”Den er simpel at bruge, så egentlig vil de helst bare høre en pris. Og det er da en stor investering, så de skal lige vænne sig til tanken”, fortæller Marcus Bergsjö, men nævner fortsat, at: ”når fordelene ved maskinen trænger igennem hos folk – altså vi snakker 1 mand til at vaske 15 slanger i timen. Og så er det nemt. Det frigør jo oceaner af tid”, siger den svenske specialist.

Og de kan sagtens se fordelene. Brandfolkene.

”Det er godt nok smart, at den kun skal betjenes én mand. Måske er den lidt dyr, men i det lange perspektiv, giver det mening, hvis sådan en maskine holder i 15 år”, siger Thomas Danholm, der er Brandinspektør hos Frederiksborg Brand & Redning. Thomas Danholm var positiv, men synes også, at operatøren skal have fat i slangen mange gange.

Efter årsmødet blev slangevaskeren fragtet til Århus hos Østjyllands Brandvæsen, som er de første i Danmark, der har anskaffet sig den smarte maskine.

Apollo følger naturligvis meget mere op på det spændende, nye projekt.

 

 

Indtil da kan du kontakte Anders Frandsen på tlf. 38 40 21 10, hvis du gerne vil høre mere.